Baro Başkanımız Av.Mustafa ALADAĞ' ın 19 Mayıs Mesajı

BARO BAŞKANIMIZ AV. MUSTAFA ALADAĞ'IN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Türk Milleti tarih sahnesine çıktığı günden bugüne varlığını ve bağımsızlığını korumak için hiçbir fedakarlık ve mücadeleden kaçınmamıştır.

19 Mayıs 1919'a giden süreç incelendiğinde Türk Milleti'ni Anadolu topraklarından silmek isteyen Haçlı zihniyeti var gücü ile milletimize karşı mücadeleye girmiştir. Mondros'tan aldıkları güç ile Anadolu topraklarını işgal etmeye cüret etmişlerdir.

İşte 19 Mayıs 1919'da yanan meş'ale ile aziz milletimiz, bir karış toprağından da tek bir insanından da vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu'yu karış karış dolaşarak bağımsızlık ruhunu Anadolu insanının gönlüne nakşetmiştir. Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk Milleti ile birlikte verdikleri bu mücadele mazlum tüm milletlere umut ışığı olmuştur.

19 Mayıs'ta başlayan bu kutlu yürüyüş 23 Nisan 1920'de TBMM ile taçlanmış, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilanı ile zirve noktasına ulaşmıştır.

Büyük önder Atatürk bu bayramı gençliğe armağan ederek Türk Gençliği'ne umut ışığı olmuştur.

Bu düşüncelerle aziz milletimizin, bilhassa genç meslektaşlarımın ve tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

Büyük önder Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı sevgi ve rahmetle yad ediyorum.

Av. Mustafa ALADAĞ
KONYA BARO BAŞKANI