Baro Başkanımız Av.Mustafa ALADAĞ' ın 15 Temmuz Mesajı

Kıymetli Meslektaşlarım,

15 Temmuz 2016’da meydana gelen hain darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçmiştir. Öncelikle kanlı darbe girişiminde şehit düşen tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmet yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum.

Devletin tüm kurumlarına habis bir ur gibi çökmüş olan FETÖ adlı terör örgütü en son ve en kanlı eylemini 15 Temmuz 2016’da hayata geçirerek aziz milletimizin üzerine bir karabasan gibi çökmek istemiştir. Devletin imkânlarını kullanarak milletin varlığına kasteden bu hainler milletimizin her bir ferdinden gereken cevabı fazlasıyla almışlardır.

Binlerce yıllık köklü bir tarihe ve kültüre sahip olan Türk Milleti, 15 Temmuz 2016 tarihinde bir kez daha kendi varlığına ve bütünlüğüne yapılan her türlü saldırıya tereddütsüz ve kararlılıkla karşılık vereceğini ve bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini göstermiştir.

Unutmamak gerekir ki 15 Temmuz kalkışması yalnızca bir kişi ve gruba karşı değil aziz milletimizin tamamına yapılmış alçakça bir saldırıdır.

Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet teşkilatı, Yargı teşkilatı içerisine çöreklenen bu ihanet şebekesi hem aziz milletimizden hem de Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Emniyet Teşkilatının ve Yargı Teşkilatının vatansever mensuplarından gereken cevabı almışlardır. Bu nedenle 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını ülkemizin ve milletimizin gözbebeği olan kurumlarımıza mal etmek büyük bir haksızlık ve yanlışlık olur.

Aradan geçen bir yıl içerisinde devlet kurumları FETÖ adlı hain yapılanma karşısında etkin bir mücadele sürdürmektedir. Ülkemizin farklı illerinde çok sayıda dava açılmış, KHK’lar ve ilgili mevzuat çerçevesinde FETÖ ile bağlantısı olduğu düşünülen kamu görevlileri ile ilgili de tasarruflarda bulunulmuştur.

Kamu kurumlarımız ve yargı makamlarınca yürütülen bu çalışmaların hepsi hain terör örgütünün çözülebilmesi için hayati derecede önemlidir. Yargılama ve soruşturma süreçlerinden temel beklentimiz adaletin en hızlı bir biçimde tecelli etmesi, bu süreçler yürütülürken titizlikle davranılması ve kişilerin lekelenmeme hakkına riayet edilmesidir.

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrasında aziz milletimiz her türlü görüş farklılığını bir kenara bırakarak vatan ve millet ortak paydasında bir araya gelmiştir. Milletimizin gösterdiği bu olgun tavrın devletin her alanına sirayet etmesi ve özellikle yeniden böylesine ağır badireler yaşamamak için liyakat sisteminin benimsenmesi elzemdir.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını bir kez daha en şiddetli bir biçimde lanetliyoruz. Yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz.

Av. Mustafa ALADAĞ

KONYA BARO BAŞKANI