Baro Başkanımız Av.Mustafa ALADAĞ’ın Baromuzun 105. Kuruluş Yıldönümü Mesajı

Köklü mazisi ile 1912 yılından bugüne kadar hakkın ve adaletin tesisinde son derece önemli bir yer tutan Konya Baromuzun 105. Kuruluş yıldönümüne ulaşmanın derin mutluluğu içerisindeyiz.

2000 i aşkın meslektaşımız ve 350yi aşkın stajyerimizle Konya Barosu ailesi olarak tarihimizden aldığımız güç ve ilhamla kutsal savunmayı bağımsız ve serbestçe temsil eden avukatlık mesleğinin onurunu ve meslektaşlarımızın haklarını korumaya azimli ve kararlıyız. Bu vesile ile baromuzun kurucuları başta olmak üzere baromuza hizmet etmiş tüm meslektaşlarımızı ve ebediyete intikal eden meslektaşlarımızı saygı ve minnetle yâd ediyoruz.

Baromuzun kurumsal kimliği bizim için her şeyin üzerindedir. Kurumsal kimliğimizin zarar görmesi, hangi düşünce, inanç veya ideoloji olursa olsun baromuzun kurumsal kimliğinin önüne geçmesi asla kabul edilemeyecek bir durumdur. Konya Barosu meslektaşlarına sunduğu hizmet, mesleğe ve adalete yaptığı katkılar ile gündeme gelen yalnızca ve yalnızca meslektaşlarının haklarını koruma mücadelesi veren bir kurumsal yapı olarak varlığını sürdürmektedir.

Yargılama içerisinde avukatın önemi yadsınamaz bir gerçektir. Avukatın olmadığı bir sistemde adaletin sağlıklı olarak tesis edilebildiğini düşünmek imkânsızdır. Avukat bir yönüyle temsil faaliyeti yerine getirirken diğer yönüyle hakikatin ortaya çıkması ve adaletin tesis edilmesinde son derece büyük ve önemli görevlerde ifa etmektedir. Bu çerçevede Konya Barosu olarak mesleğimizin ve meslektaşlarımızın yaşadığı her türlü mesleki sorunu adaletin sağlıklı tesis edilmesinin önündeki bir engel olarak görüyor ve meslektaşlarımızın sorunlarını çözme gayretini sürdürüyoruz.

Bu düşüncelerle 105. Kuruluş yıldönümümüzde tüm meslektaşlarımızla birlikte Konya Barosunun mensubu olmanın haklı gururunu yaşıyor nice 105 yıllara ulaşmayı diliyoruz.

AV.MUSTAFA ALADAĞ

KONYA BARO BAŞKANI