Baro Başkanımız Av.Mustafa ALADAĞ’ ın Mevlid Kandili Mesajı

İki cihan güneşi Hazreti Peygamberimizin (s.a.v.) dünyayı teşriflerinin yeni bir yıldönümüne ulaşmış bulunuyoruz.
  Hazreti Peygamber’in (s.a.v.) dünyaya gelişi insanlık tarihi açısından da çok önemli bir olaydır. İnsanlığın karanlık günlerden geçtiği, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, haksızlık ve adaletsizliğin hüküm sürdüğü bir dönemde Hazreti peygamber adalet ve ahlak timsali olarak varlık bulmuştur.
 Peygamberliği öncesinde de etrafındaki herkes tarafından el-emin olarak değerlendirilen Hazreti Peygamber (s.a.v.), İslam dinini türlü zorluklara karşı sabır ve mücadele içerisinde tebliğ etmiştir.
 Doğmadan önce babasını, çok küçük yaşlarda annesini ve kendisini koruyup kollayan dedesini kaybeden Hazreti peygamber (s.a.v.), sağlığında evlat acısını da yaşamıştır. Yaşadığı her zorluğa karşı Hazreti Peygamber daima metanetli ve sabırlı olmuştur.
 Dünyada adaletin, sevginin, hoşgörünün, sabrın, iyiliğin, güzelliğin, ahlakın ve vicdanın tecellisi için insanlığı hak dine çağıran Hazreti peygamberimizin (s.a.v.) bu çağrısı insanlığın kurtuluş vesilesi olmuştur.
 Hazreti Peygamber (s.a.v.), adaleti ve hakkaniyetin de en iyi şekilde nasıl uygulanacağını yaşamıyla bizlere göstermiş ve bir örnektir. En yakınları için dahi olsa adaletten ayrılmayan Hazreti peygamberin (s.a.v.) bu tavrı hepimiz açısından örnek olmalıdır.
 Bizlere düşen de Hazreti Peygamberimizin (s.a.v.) hayatını ve sözlerini hayatımıza düstur olarak belirlemek, adaletten, vicdandan, sevgiden, merhametten, ahlak ilkelerinden ve doğruluktan ayrılmamaktır.
 Bu düşüncelerle Mevlid Kandilinizi tebrik ediyor, bilhassa İslam dünyası olmak üzere tüm insanlığın kurtuluşuna ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Av. Mustafa ALADAĞ
KONYA BARO BAŞKANI