Baro Başkanımız Av. Mustafa ALADAĞ' ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram Mesajı

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Köklü bir tarihe, yüksek bir kültüre sahip olan Türk Milleti, tarih sahnesine çıktığı günden bugüne her zaman varlığı ve bağımsızlığı için mücadeleden vazgeçmemiştir.

Bin yıl evvel Anadolu'yu aziz milletimize yurt yapan atalarımızdan bugüne Anadolu'da Türk varlığından rahatsız olanlar, türlü saldırılarla milletimizi bu topraklardan uzaklaştırmak istemişlerdir.

100 yıl evvel Anadolu toprakları emsali görülmemiş bir işgale şahit olmuş, Türk Milleti varlığı ve bağımsızlığı ile imtihan olmuştur. Önce 1. Dünya Savaşı, ardından milli mücadele döneminde milletimiz kadını, erkeği, yaşlısı ve genci ile topyekun bir mücadele ve direniş göstermiştir.

Yokluk ve yoksulluk içerisinde, samimi duygu ve inançla gösterilen bu mücadele bağımsızlık ve zaferle taçlanmış, Anadolu'da Türk varlığı bir kez daha tescillenmiştir.

23 Nisan 1920 tarihi bu açıdan çok önemlidir. Bu tarih, milli mücadeleyi gerçekleştiren başta büyük önder Atatürk olmak üzere aziz ecdadımızın milletimize olan güveninin göstergesidir. Bu tarih millet iradesini önceleyen ve önemseyen bir iradeyi ortaya koymaktadır. 23 Nisan'da yakılan meş'ale dalga dalga tüm Anadolu'yu sarmış ve 23 Nisan, 29 Ekimle taçlandırılmıştır.

Bu tarihi önemli kılan diğer bir özellik de 23 Nisan'ın çocuklara bayram olarak hediye edilmesidir. Çanakkale'de, milli mücadelede daha çocuk sayılabilecek yaşta cepheye koşanlar, şehadet şerbeti içenler, gelecek nesillerin çocukları bağımsız olsun, özgürce doya doya çocukluklarını yaşayabilsinler diye şehit olmuşlardır.

İşte Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendisinde kuvvet bulacaktır ifadesinin temelinde yatan düstur da budur.

Bu nedenle 23 Nisan'ın anlamı derin, önemi büyüktür. Büyük önder Atatürk ve diğer tüm kahramanlarımız hem çocuklarımıza hem de milletimize demokrasi gibi önemli bir armağan vermişlerdir.

Ruhları şad olsun. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Av. Mustafa ALADAĞ
Konya Baro Başkanı