Baro Başkanımız Av. Mustafa ALADAĞ' ın 10 Kasım Mesajı

Devletimizin kurucusu büyük önder ve devlet adamı  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79. Yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz..

“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözü ile büyük önder Atatürk, Cumhuriyet’in sonsuza kadar yaşayacağını vurgulamıştır. Ömrü savaş meydanlarında geçen Atatürk, milli mücadeleyi Cumhuriyet ile taçlandırmış, insanımıza çağdaş medeniyet seviyesinin üstünü hedef göstermiş ve Türk Milleti’ne inancını ve güvenini her fırsatta ortaya koymuştur.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, içinden çıktığı toplumun değerlerini çok iyi özümsemiş bir lider olarak gücünü hep milletten almıştır.

Büyük önder Atatürk’ün başarılarının arkasında dahiyane kişiliği ile birlikte aziz milletimizin desteği, kararı ve mücadelesi vardır. Türk Milleti yokluk ve zorluklar içerisinde bağımsızlık aşkı ve inancı ile Atatürk'ün liderliğinde her türlü zorluğu aşabilmiş ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur.

Başarılı bir asker, ileri görüşlü bir devlet ve siyaset adamı, olayları analiz yeteneği ile çok kıymetli bir mütefekkir olan Atatürk, milletimizin gönlünde sahip olduğu müstesna yerini her zaman koruyacaktır.

Türk Milleti büyük önder Atatürk’ü, mücadelesini ve kahramanlıklarını asla unutmayacaktır.

Milletçe büyük şükran borçlu olduğumuz Atatürk’ün manevi huzurunda bir kez daha saygıyla eğiliyor rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhu şad olsun.

AV. MUSTAFA ALADAĞ
KONYA BARO BAŞKANI