Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi Çalıştayı

TBB – BM – T.C. Adalet Bakanlığı İşbirliği ile Konya Barosu ev sahipliğinde, Baromuz Sosyal Tesislerinde 26-27 MAYIS 2017 tarihinde Türkiye’ de Adalete Erişim İçin Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi kapsamında çalıştay programı düzenlenmiştir.

Programa; T.C. Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin ÖZDEMİR , Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami TEZCAN, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Nuri KOÇER, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ali GÖKPINAR, SILA Projesinden sorumlu Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av.Eyüp Sabri ÇEPİK, Türkiye Barolar Birliği Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Merkezi Müdürü Murat YALKIN, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Sektör Yöneticisi Hakkı Onur ARINER, çevre İllerden  Hakim, Savcı ve  Avukat meslektaşlarımız ile STK üyeleri katılmıştır.

Programın açılış konuşmalarını sırayla T.C. Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin ÖZDEMİR , SILA Projesinden sorumlu Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av.Eyüp Sabri ÇEPİK ve Baro Başkanımız Av.Mustafa ALADAĞ yapmışlardır.

İkinci günün sonunda çalıştayda yapılan grup toplantı neticeleri grup sözcüleri tarafından açıklanmış ve bildiri şeklinde okunmuştur.