3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği

ENGELLİNİN TOPLUMLA VE TOPLUMUN DA ENGELLİ İLE BAĞININ KURULMASINI SAĞLAMAK”

amaçlı olarak 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle 7 Aralık 2017 günü Konya Başsavcılığı,Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, Konya Soroptimist Kulübü (iş ve meslek kadınları derneği) ve Karatay Özel Eğitim iş ve Uygulama okulu ile birlikte Konya Adliyesin de Farkındalık Etkinliği düzenlenmiştir.

ENGELLİNİN TOPLUMLA VE TOPLUMUN DA ENGELLİ İLE BAĞININ KURULMASINI SAĞLAMAK;

EĞİTİM VE SEVGİYLE NELERİN YAPILABİLDİĞİNİ ANLATABİLMEK amaçlı etkinliğimiz de;

Toplumun engelliler hakkında ki; güçsüzlük, acizlik, düşkünlük, çaresizlik, acıma ve acınma nedeni olan bakış açısını değiştirmek engelliye acımak yerine ona destek olması ve sosyalleşmesi için gerekli imkanları sağlaması gerektiğini anlatmayı hedefledik. Bu şekilde desteklenen engellinin özgüveni artar. Özgüven duygusu gelişmiş bir bireyin önünde hedefleri ve amaçları olur, onu olumsuz yönde etkileyecek her türlü engeli aşmaya çalışır. Artık engelliler müzik, spor, sanat, el becerileri gibi alanlarda kendilerini ispatlamaktadır. Bu güzel örnekleri arttırmak toplumun elindedir. Bu yüzden insanlarımızın mutlak eğitilmeleri dolayısıyla engellinin toplumla ve toplumun da engelli ile bağının çok iyi kurulması gerekmektedir.

Etkinliğimiz 7 Aralık 2017 günü sabah 10.00-12.00 arasında Konya Adliyesinde Engelli 14 öğrencimizden oluşturulmuş olan müzik grubunun  gösterisiyle başlamış Karatay Özel Eğitim İş  ve Uygulama Okulu öğrencileri ve annelerinin yapmış olduğu el emeği ürünleri sergilenerek satışa çıkarılmış elde edilen gelir okul aile birliğine bırakılmıştır.

Çok çeşitli kesimlerden insanların yer aldığı Konya Adliyesi içerisinde yapılmış olan bu farkındalık etkinliğimizin amaçlarına ulaştığına inanıyoruz.